سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هدلایت ال ای دی خودرو

هدلایت ال ای دی در خودروهای جدید به طور گسترده‌ای فراگیر شده‌اند. این محبوبیت به خاطر عملکرد خوب آنها است و به خاطر دوام بالایی که دارند، نیاز به تعویض چراغ‌های جلو را از بین خواهند برد. به راحتی، چندین برابر چراغ‌های هالوژن معمولی عمر می‌کنند و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های خرید لامپ خودرو می‌شوند.

نصب مناسب هدلایت ال ای دی

برای خودروهای مختلف که از اندازه‌های مختلف کاسه چراغ استفاده می‌کنند، می‌توان هدلایت مناسب را پیدا کرد. برخی از هدلایت ال ای دی موجود در بازار، قابلیت تنظیم ارتفاع دارند و می‌توان آنها را برای کاسه چراغ‌های مختلف تنظیم کرد. لامپ‌های ال ای دی در صورتی که در جایی درست قرار نگیرند، نمی‌توانند نور مناسبی را تولید کنند. در برخی از مواقع، لامپ‌های قدیمی کم نور با انواع لامپ‌های ال ای دی تعویض می‌شوند، ولی نور لامپ‌های ال ای دی به صورت مناسب محیط جلوی خودرو را روشن نمی‌کند. این اشکال به خاطر قرار نگرفتن مناسب لامپ درون کاسه چراغ است.

برای ساخت کاسه چراغ، باید محاسبات گوناگونی انجام شود تا نور تولید شده از لامپ بتواند به طرز مناسبی محیط جلوی خودرو را روشن کند. نور چراغ‌های جلوی خودرو باید به گونه‌ای باشد که باعث اذیت راننده مقابل نشود و در عین حال، گسترش خوبی هم داشته باشد. کارخانه‌های خودرو سازی باید کاسه چراغی را طراحی کنند که بتواند شدت نور را افزایش دهد و این نور در زاویه مناسبی پخش شود. هدلایت ال ای دی معمولا به گونه‌ای هستند که در جای مناسب قرار می‌گیرند، اگر این طور نبود، باید آنها را با لامپ‌های مناسب تعویض کنید.

هدلایت ال ای دی مصرف کمی دارند و هیچ فشاری را به سیستم تولید برق خودرو وارد نمی‌کنند. مصرف پایین باعث می‌شود تا سیم‌کشی و قطعات مورد استفاده در سیستم روشنایی خودرو مانند آفتامات چراغ، دیرتر خراب شوند و هزینه‌های نگهداری پایین آید. شدت نور تولید شده توسط لامپ‌های ال ای دی از لامپ‌های معمولی رشته‌ای بیشتر است و نور تولید شده، از استانداردها خارج نمی‌شود و برای چشم ناراحت کننده نیست. اگر نور لامپ‌های جلوی خودرو بیش از حد زیاد باشد، باعث اختلال در دید رانندگان مقابل می‌شود. در جاهای تاریک اگر راننده مقابل نتواند به خوبی جاده و محیط جلوی خودرو را ببیند، نمی‌تواند در مواقع لزوم در زمان مناسبی واکنش نشان دهد که باعث بروز خطر خواهد شد.

اجزاء تشکیل‌دهنده هدلایت ال ای دی

هدلایت ال ای دی از اجزاء مختلفی تشکیل شده است. برای تولید نور از دیودهای نورانی استفاده می‌شود و نسبت به قدرت لامپ، تعداد دیودها متفاوت خواهد بود. معمولا در هر لامپ تعدادی دیود نورانی وجود دارد که در کنار یکدیگر نصب شده‌اند. برای تطبیق ولتاژ، نیاز به یک مدار مبدل ولتاژ است که در این لامپ‌ها در پشت دیودهای نورانی قرار داده می‌شود. این مدار باعث ثابت ماندن ولتاژ نیز می‌شود و در صورتی که ولتاژ باتری، در اثر مصرف برق بیش از حد اجزاء دیگر خودرو کم شود، این مدار مانع از کاهش ولتاژ در خروجی می‌شود و در کارکرد دیودهای نورانی تاثیری نمی‌گذارد.

بردهای تطبیق ولتاژ لامپ‌های ال ای دی، در اثر عبور جریان زیاد، گرما تولید می‌کنند که در صورتی که این گرما کنترل نشود، باعث خراب شدن برد و دیودهای ال ای دی می‌شود. در پشت لامپ‌های ال ای دی خودرو، یک فن وجود دارد که با گردش هوا کار خنک کردن برد و لامپ ال ای دی را انجام می‌دهد. این اجزاء تشکیل دهنده به اندازه کافی کوچک هستند که بتوان از آنها به جای لامپ‌های قدیمی استفاده کرد.

می‌توانید به اسمارت آپشن مراجعه کنید تا انواع مرغوب هدلایت ال ای دی را با قیمت‌هایی مناسب تهیه کنید.


» نظر

نقش گیربکس در اتومبیل و استفاده از دنده پشت فرمان در گیربکسهای ا

موتور اتومبیل برای انتقال مناسب نیرو به چرخ‌ها و خاموش نشدن در مواقعی که خودرو حرکتی نمی‌کند به گیربکس نیاز دارد. با استفاده از گیربکس، راننده می‌تواند نسبت دنده مناسب با حرکت و نیروی مورد نیاز خودرو را تعیین کند. به طور کلی دو نوع گیربکس در خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. گیربکس دستی و اتوماتیک دو نوع کلی از گیربکس‌ها هستند. هر کدام از آنها انواع مختلفی دارند که در خودروهای گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از گیربکس‌های اتوماتیک مورد استفاده در اتومبیل‌ها، قابلیت تعویض دنده به صورت دستی دارند؛ و راننده می‌تواند تعویض دنده‌ها را به صورت دستی انجام دهد. در این خودروها می‌توان برای تعویض دنده در این نوع از گیربکس از شیفتر دنده استفاده کرد.

گیربکس‌های اتوماتیک چگونه کار می‌کنند

در خودروهایی که مجهز به گیربکس‌های اتوماتیک هستند؛ راننده فقط نیاز دارد تا دنده را در حالت حرکت قرار دهد و بعد از آن، کنترل سرعت خودرو توسط پدال‌های گاز و ترمز انجام می‌شود. تمامی اجزاء در پوسته گیربکس قرار می‌گیرند و این بدنه از جنس آلومینیوم است. در این پوسته علاوه بر چرخ‌دنده‌ها، سنسورهایی نیز قرار دارند که وظیفه تشخیص سرعت موتور و چرخ‌ها را بر عهده داشته و تعداد این سنسورها در گیربکس‌های اتوماتیک مختلف، متفاوت است.

Shifter gear

مبدل گشتاور در ابتدای گیربکس قرار دارد؛ و وظیفه انتقال و یا قطع ارتباط گیربکس با موتور را بر عهده دارد. مبدل گشتاور با استفاده از نیروی هیدرولیک کار انتقال و یا قطع نیروی تولید شده از موتور را بر عهده دارد. این مبدل گشتاور نیروی موتور را به چرخ‌دنده‌های داخلی گیربکس انتقال می‌دهد؛ و سنسورها با توجه به نیرو و سرعت چرخش موتور، اطلاعاتی را به برد کنترل یا کامپیوتر خودرو می‌فرستند؛ و برد کنترل گیربکس چرخ‌دنده مناسب را انتخاب می‌کند.

در گیربکس‌های دستی تعویض دنده را راننده انجام می‌دهد، ولی در گیربکس‌های اتوماتیک دنده‌ها به صورت خودکار تغییر می‌کنند. زمانی که خودرو متوقف است و شروع به حرکت می‌کند، گشتاور زیادی نیاز است و در سرعت‌های بالا، گشتاور کم می‌تواند خودرو را حرکت دهد.

استفاده از شیفتر دنده در گیربکس‌های اتوماتیک

برای این که در شرایط مختلف راننده بتواند دنده مناسب را انتخاب کند؛ در برخی از گیربکس‌های اتوماتیک امکان تعویض دنده به صورت دستی در نظر گرفته می‌شود. می‌توان در این گیربکس‌ها از شیفتر دنده استفاده کرد. شیفتر دنده پدال‌هایی دارد که در کنار فرمان خودرو نصب می‌شوند؛ و راننده می‌تواند به وسیله آنها دنده را کم و یا زیاد کند. این پدال‌ها در موقعیتی قرار دارند که راننده برای تعویض دنده‌ها باید دست خود را بر روی فرمان در موقعیت درست قرار دهد.

این پدال‌ها فاصله مناسبی با فرمان دارند و موجب اختلال در رانندگی نمی‌شوند. یکی از این پدال‌ها برای اضافه کردن دنده است و پدال دیگر دنده را کم می‌کند. اگر اتومبیل شما دارای شیفتر دنده است؛ در زمانی که دنده در حالت اتوماتیک قرار دارد، نباید از این پدال‌ها برای تعویض دنده استفاده کنید. با تعویض دنده در حالتی که گیربکس در حالت اتوماتیک است؛ دمای گیربکس بالا می‌رود و باعث خرابی زود هنگام گیربکس خواهد شد. همیشه باید بعد از قرار دادن دنده در حالت دستی، شروع به تعویض دنده‌ها با شیفتر دنده کنید.

جمع بندی ؛

باید توجه داشته باشید که برق مورد نیاز پدال‌های تعویض دنده یا شیفتر دنده را از برق گیربکس نگیرید. این کار باعث می‌شود به پمپ‌ها و سنسورهای گیربکس، برق مناسب نرسد؛ و اشکالاتی در عملکرد گیربکس ایجاد شود. همیشه برای نصب آپشن شیفتر دنده از افراد باتجربه کمک بگیرید. برای نصب هر آپشنی، نیاز به دانش و مهارت کافی است. اسمارت آپشن با بهره گرفتن از افرادی متخصص و باتجربه، آپشن‌های مورد نیاز شما را به بهترین نحو بر روی اتومبیل نصب خواهد کرد.


» نظر

چراغ جلوی خودرو چند لومن روشنایی دارد؟

 

Headlamp lighting

» نظر

کلیدهای مولتی مدیای فرمان برای انواع سیستم صوتی

Multimedia Command Keys

» نظر

اصول کار و نحوه عملکرد کنترل سرعت با کروز کنترل

با استفاده از این آپشن می‌توان در جاده‌ها سرعت خودرو را در یک حد ثابت نگه داشت و نیازی نخواهد بود تا راننده پای خود را بر روی پدال گاز نگه دارد. کروز کنترل از یک کنترل سرعت مستقل و یک استپ موتور برای ایجاد تغییرات در دریچه گاز خودرو استفاده می‌کند. در صورتی که خودرو دارای دریچه گاز الکترونیکی باشد، وسایل الکترونیکی کنترل کروز به سوئیچ‌های ورودی و مدارهای دیجیتالی برای کنترل سرعت مجهز شده و عملکرد کنترل الکترونیکی، با بخشی از نرم‌افزار ECU Engine Control Engine ترکیب می‌شود و روی دریچه گاز اصلی تاثیر می‌گذارد. از نظر عملکردی، سیستم کنترل کروز با کنترل دریچه گاز آنالوگ یا الکترونیکی دارای نتیجه یکسان خواهد بود.

در برخی از اتومبیل‌ها، کروز کنترل فابریک در کارخانه بر روی آنها نصب می‌شود؛ اما این آپشن را می‌توانید برای اتومبیل‌های مختلف از اسمارت آپشن تهیه کنید و خودروی خود را به این آپشن مجهز کنید.

کروز کنترل چگونه سرعت را کنترل می‌کند؟

یک سیگنال متناسب با سرعت حرکت خودرو در جاده ایجاد می‌شود و با یک سرعت مرجع (سرعتی که شما کروز را فعال و یا با استفاده از دکمه‌ها آن را تنظیم کرده‌اید) مقایسه می‌شود. در صورتی که سرعت خودرو با سرعت تنظیم شده برابر نباشد، موقعیت دریچه گاز تغییر کرده و از این رو قدرت موتور نیز تغییر می‌کند، در نتیجه سرعت تغییر کرده و سیگنال خطای سرعت به صفر می‌رسد. در برخی از سیستم‌های آنالوگ، یک نمونه ولتاژ مرجع سرعت، نگه داشته می‌شود. تقویت‌کننده‌ای که این ولتاژ را نگه می‌دارد، از خازن‌های مرغوب با اتلاف انرژی پایین استفاده می‌کند. در سیستم‌های دیجیتالی، ولتاژ سرعت مرجع، به عدد باینری تبدیل شده و در حافظه دیجیتال سیستم ذخیره می‌شود.

عملکرد کروز کنترل ها

سیستم کروز کنترل آنالوگ، دیجیتال و یا ترکیبی از آنها، از لحاظ عملکردی مشابه یک‌دیگر هستند؛ اگر چه ممکن است طرح‌های آنها بسیار متفاوت به نظر برسند. عمده تفاوت‌ها در این سیستم‌ها مربوط به روش فعال‌سازی دریچه گاز و نوع کنترل الکترونیکی می‌شود. به طور کلی، نوع و ساختار سیستم‌های کنترل‌کننده سرعت در عملکرد آنها تاثیرگذار نیست. این سیستم‌ها به طور لحظه‌ای سرعت خودرو را با سرعت مشخص شده مقایسه می‌کنند؛ و در صورت مغایرت، با تغییر در دریچه گاز، سرعت اتومبیل را به سرعت تنظیم شده می‌رسانند.

Speed control function with cruise controlدر برخی از سیستم‌ها، از استپ موتورهای الکتریکی برای تغییر در وضعیت دریچه گاز استفاده می‌کنند. عملکرد موتور الکتریکی، در ارتباط با برد مرکزی کروز کنترل و ECU است. سرعت خودرو توسط ECU محاسبه شده و برد مرکزی سیستم کنترل سرعت، این سرعت را دریافت می‌کند و با سرعت تنظیم شده مقایسه می‌کند. اگر سرعت بالا باشد، مقدار عددی آن با کم شدن از سرعت موجود و ایجاد پالس‌هایی با دوره کاری (Duty Cycle) کمتر از حد تنظیم شده، باعث بسته‌تر شدن دریچه گاز شده و در نهایت، سرعت خودرو کم می‌شود. هر قدر سرعت خودرو به سرعت تنظیم شده نزدیک‌تر شود؛ دوره کاری پالس‌های ارسال شده به کنترل‌کننده دریچه گاز با مقدار تنظیم شده نزدیک‌تر می‌شود.

جمع بندی:

این سیستم‌ها به گونه‌ای طراحی می‌شوند که در صورت به وجود آمدن اختلاف زیاد در سرعت خودرو و سرعت تنظیم شده، این اصلاح سرعت با شتابی کم انجام شود. اقدامات مختلف ایمنی برای این سیستم طراحی شده، اما در زمانی که این سیستم فعال است، راننده باید به جلوی خودرو توجه کافی داشته باشد. این سیستم فقط برای کمتر خسته شدن راننده طراحی شده است. استفاده از کروز کنترل در خیابان‌های شهری خطرناک بوده و باعث بروز تصادف می‌شود. همیشه موارد ایمنی را به طور کامل رعایت کنید تا رانندگی ایمنی داشته باشید.

این آپشن قابلیت نصب بر روی طیف وسیعی از اتومبیل‌ها را دارد؛ و شما با تماس با اسمارت آپشن می‌توانید آن را برای خودروی خود تهیه کنید.


» نظر
   1   2      >